Čirviniai (vafliniai) blyneliai su aguonomis
Blynams kepti visos dienos ir visos progos yra tinkamos. Nuo vaikystės tikrai ne vienas jaučia nostalgiją čirviniams blynams, todėl vėsų rudens vakarą ar bent per Užgavėnes būtų puiki proga išsitraukti iš spintelės giliai tūnančią blynų keptuvę ir palepinti šeimą, vaikus ar tiesiog save šiais nuostabiais kepiniais.
Trukmė: 10 min. ruošti, apie 20 min. kepti. Porcijos: 5 skanūs blynai.
Blyneliams reikia:
- 65 g natūralaus naminio sviesto (kambario temperatūros)
- 5 v.š. cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnis cinamono
- 1 puodelis (250 ml) kefyro
- 1 a.š. kepimo miltelių
- apie 100 g miltų
- žiupsnis aguonų
Gaminimo eiga:
1. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės.
2. Tada įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įberti vanilinio cukraus ir cinamono.
3. Tuomet supilti kefyrą ir išmaišyti.
4. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai į blynų tešlą įmaišyti aguonas.
5. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę, nepilti ir netepti jokiais riebalais, kadangi sviestas jų duoda pakankamai. Šaukštu semti tešlą, pilti per vidurį ir sparčiai šaukštu paskirstyti tešlą, kad užpildytų visus griovelius tolygiai, uždengti keptuvės dangtį ir kepti kol apskrus.
6. Vėstantys blynai pradės truputį kietėti, o pirmieji gali būti šiek tiek minkštesni. Patiekti galite tiek su klevų sirupu (bet bus labai saldu) tiek ir su gaivia, namine, močiutės virta uogiene.