Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis
Grikiai – stereotipiškai nuvertinami. Tačiau kartais norisi kažko paprasto, o paprastumas yra pats skaniausias. Kai už lango pliaupia lietūs, apima niūri nuotaika, pabandykite ką nors paprasto pagaminti, pavyzdžiui, pagal šį receptą.
Trukmė: apie 60 min. Porcijos: 4.
Patiekalui reikės:
- 240 g birių grikių kruopų
- 1 l grybų sultinio
- 2 svogūnų
- 4 česnako skiltelių
- 4 vid. morkų
- 2 saujų (apie 10-12 vnt.) pievagrybių
- 1 nemažos raudonosios paprikos
- gabalėlio sviesto
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- petražolių
Gaminimo eiga:
1. Į beveik užvirusį sultinį sudėti grikius ir virti apie 20 min. Tuo tarpu sugrūsti česnako skilteles ir susmulkinti svogūną. Keptuvę patepti gabalėliu sviesto, apkepinti svogūną ir česnaką.
2. Nuplauhti ir riekelėmis supjaustyti grybus. Morkas nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti. Paprikas nuplauti, išimti sėklalizdes ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Į keptuvę pirma sudėti grybus (dviem dalimis), kai apkeps – morkas ir tik pabaigoje paprikas (ilgai kepdamos šios kartais tampa kartokos). Suberti petražoles, pipirų, išmaišyti.
3. Kepant daržovėms, dalį sultinio pasiskolinti iš verdančių grikių ir supilti į keptuvę. Kai grikiai išvirs, sudėti į lėkštę, o ant viršaus uždėti troškinio. Galima pasūdyti, jei sultinys buvo nesūrus.