|

Desertas „Vaivorykštė“

Ingredientai:

  • grietinė: 800 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 šaukštelio
  • apelsinų želė: 1 pakelio (90 gramų)
  • mėlynių želė: 1 pakelio (90 gramų)
  • želatina: 3 šaukštelių
  • kakava: 1 šaukštelio
  • karštas vanduo: 300 mililitrų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje želės miltelius suberkite į du skirtingus indelius, užpilkite ant jų po 150 mililitrų karšto vandens. Maišykite, kol visiškai ištirpsta. Želatiną užpilkite su 100 mililitrų vandens bei išbrinkinkite.

2. Tuomet į grietinę berkite cukrų bei išmaišykite, suberkite vanilinį cukrų bei plakite iki purumo. Jeigu mėgstate saldžiau, galima įberti dar šiek tiek cukraus.

3. Tada išplaktą grietinę padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną dalį supilkite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Gerai išplakite. Padalinkite vėl į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite kakavą bei gerai išmaišykite. Galima ir pakaitinti vandens vonelėje. Pilkite kakavinę masę į stiklinaites bei dėkite į šaldytuvą sustingti.

4. Po to kai kakavinė dalis sustingsta, pilkite ant viršaus grietinę su želatina, kurią buvote atidėję. Jei ji labai sutvirtėjo, vėl pašildykite vandens vonelėje, kad truputėlį suskystėtų. Supilkite ant kakavinės dalies bei dėkite į šaldytuvą stingti.

5. Tada kitą grietinės dalį, kurios nemaišėte su želatina, vėl padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį supilkite ištirpintą bei pradėjusią stingti apelsininę želę, o į kitą – mėlynių želę. Jei reikia, pašildykite vandens vonelėje. Ant balto sluoksnio pilkite apelsininį sluoksnį bei sustingdykite, po to ant viršaus pilkite mėlynių želės sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą bei laukite, kol viskas sustings bei galėsite ragauti. Skanaukite!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai