Faršo sriuba
Sriubai reikės:
- kautienos faršo – 600 gr
- jautienos sultinio – 800 ml
- raudonos saldžiosios paprikos – 1 vnt
- savose sultyse konservuotų pomidorų – 400 gr
- konservuotų raudonųjų pupelių – 250 gr
- konservuotų kukurūzų – 80 gr
- svogūnų – 1 vnt
- česnakų – 2 skiltelės
- aliejaus – 2 valgomieji šaukštai
- aitriosios paprikos – 1 a.š
- druskos – 1 žiupsnelis
- pipirų – 1 a.š
Gaminame:
1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintus svogūnus, maišydami pakepiname porą minučių, įspaudžiame česnaką, suberiame aitriosios paprikos miltelius, dar pakepame 1 min. Sudedame faršą, nuolat maišome, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepame, kol mėsa pakeis spalvą.
2. Suberiame kubeliais supjaustytą papriką ir susmulkintus pomidorus, supilame sultinį, pasūdome druska. Užviriname, sumažiname ugnį, viriname 30 min.
3. Baigdami virti sudedame nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardiname sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdome ir pavirame apie 5 minutes. Tiekiame su baltos duonos riekele.
4. Patarimas: Jei mėgstate aštrų maistą, tuomet į sriubą įmaišykite susmulkintą aitriosios paprikos ankštį.