Sriubai reikės:

  • daržovių arba vištienos sultinio – 2 litrų
  • bulvių – 3 vnt
  • morkos – 1 vnt
  • svogūno – 1 vnt
  • grikių kruopų – 3 valg. šaukštų
  • sviesto – gabalėlio
  • augalinio aliejaus – šlakelio
  • kapotų žalumynų (krapai, petražolės)
  • druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių

Gaminam:
1. Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir dedame į užvirintą sultinį.

2. Grikių kruopas truputį pakepiname keptuvėje (ant silpnos ugnies, be riebalų) ir taip pat beriame į sultinį.

3. Morką tarkuojame stambia tarka. Svogūną susmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir, kai riebalai įkais, beriame morkas su svogūnais ir pakepiname. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, prieskoniais.

4. Keptuvės turinį verčiame į puodą su sultiniu ir verdame kol bulvės ir grikiai išvirs. Visai prieš virimo pabaigą (arba jau supilsčius daržovių sriubą į lėkštes) beriame kelias saujeles kapotų žalumynų. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 1 kartai, 1 vizitų šiandien)