Trinta pomidorų ir bulvyčių sriuba su prieskoniais
Rudenio favoritė – sriuba. Juk kas gali būti geriau sužvarbus ir nugairinus vėjui grįžus namo ragauti šiltos, dar šviežiomis daržo gėrybėmis kvepiančios sriubos…
Trukmė: apie 30 min. Porcijos: 4.
Sriubai reikia:
- 1 l daržovių sultinio
- 3 nemažų bulvyčių
- 250 g pomidorų tyrės
- 1 didelio svogūno
- 3-4 česnako skiltelių
- a.š. kumino
- a.š. rozmarino
- 2 a.š. ciberžolės (kurkuma)
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- petražolių
- druskos (pagal skonį)
- alyvų aliejaus (kepimui)
Gaminimo eiga:
1. Nuplauti ir švariai nuskusti bulves, tada supjaustyti kubeliais ir sudėti į užvirusį 1l sultinio (arba ištirpusius sultinio kubelius). Virti apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
2. Įkaitinti 2-3 šaukštus alyvų aliejaus keptuvėje ir sudėti susmulkintą svogūną bei česnaką. Apkepti 2-3 minutes. Tada sudėti visus prieskonius, išskyrus pipirus ir druską. Apkepti dar 30-60 sekundžių.
3. Į 15 min. virusias bulves supilti pomidorų tyrę ir suberti keptuvės turinį. Virti pamaišant dar apie 10 minučių.
4. Sukrėsti, supilti turinį į elektrinį maišytuvą ir sutrinti sriubą (jei naudojate rankinį, sutrinti sriubą puode). Paragauti, įberti druskos ir pipirų pagal skonį (gali būti, kad druskos visai nereikės, jei sultinys buvo sūrus). Supilti į indelius ir papuošti petražolėmis.