Gaivus nekeptas tortas su braškėmis
|

Gaivus nekeptas tortas su braškėmis

Padui:

  • sausainiai: 2 pakeliai (po 180 gramų)
  • sviestas: 1 pakelio (175 gramų)

Kremui:

  • grietinė: 600 mililitrų
  • grietinėlė: 200 mililitrų (35%)
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • braškių želė: 1 pakelio
  • miltelinis cukrus: 200 gramų
  • vanduo: 150 mililitrų

Želės sluoksniui:

  • želatina: 1 valgomojo šaukšto
  • braškių želė: 1 pakelio
  • vanduo: 500 mililitrų
  • braškės: torto papuošimui

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sausainius sumalame su kambario temperatūros sviestu, dedamei į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, išlyginame bei paspaudžiame rankomis. Dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

2. Tuomet želatiną su žele sumaišome, užpilame vandeniu, pabrinkiname apie 15–20 minučių.

3. Tada į grietinę supilame grietinėlę, suberiame miltelinį cukrų, viską gerai išplakame plaktuvu (plakame apie 5 minutes).

4. Po to ant garų vonelės ištirpiname želę bei želatiną. Jų mišinį supilame (nuolatos maišydamos) į grietinės ir grietinėlės masę.

5. Iš šaldytuvo išimame padą, užpilame kremą, vėl dedame į šaldytuvą apie 2–3 valandas.

6. Želę paruošiame, kaip parašyta ant pakelio, tik įdedame 1 valgomajį šaukštą želatinos.

7. Papuošiame tortą braškėmis, užpilame želės sirupu bei dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Skanaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai