Medaus tortas
|

Medaus tortas

Ingredientai tortui:

  • sviestas – 100 gr
  • cukrus – 1 stiklinė
  • medus – 2 valg. šaukšt
  • soda – 1 arbat. šaukšt
  • miltai – 4 stiklinės
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • grietinė (30 procentų rieb.) – 1000 ml
  • miltelinis cukrus – 5 valg. šaukšt
  • citrina – 1 vnt
  • želatina – 1 valg. šaukšt

Gaminimo eiga:
1. Turėkite torto formą 24-26 cm. skersmens ir matavimui naudokite 200 ml stiklinę.

2. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.

3. Tuomet masę atvėsinkite (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldykite visiškai, – ji turi būti šilta. Pilkite į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišykite. Tuomet actu nugesinkite sodą, supilkite į turimą masę, iš karto viską išmaišykite. Berkite 3 stikines miltų, užminkykite tešlą.

4. Tada ant stalo suberkite likusią 1 stiklinę miltų ir išverskite ant jų tešlą. Minkykite, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų.

5. Tešlą dalinkite į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24-26 cm. Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils.

6. Kepkite po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai parus. Ant iškepusio papločio iš karto dėkite 24-26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjaukite šonus. Likučius pasilikite.

7. Želatiną užpilkite 60 ml. vandens ir palikite išbrinkti. Grietinę sumaišykite su milteliniu cukrumi, citrinos sultimis.Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies, atvėsinkite, supilkite į kremą ir viską išmaišykite. Statykite į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.

8. Papločius sutepkite kremu. Tą darykite pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepkite kremu. Pastatykite apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.Papločių likučius sutrinkite į trupinius. Apibarstykite viršų ir šonus trupiniais. Puoškite pagal savo norus.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai