Glazūruoti mėsos kukuliai
Ingredientai:
- malta mėsa: 500 gramų (kiauliena, vištiena arba kalakutiena)
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- obuoliai: 1 (nedidelis)
- krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
Glazūra:
- medus: 1 valgomasis šaukštas
- sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
- citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
- apelsinų sultys: 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia nulupkime obuolį, sutarkuokime labai smulkiai, sultis nuspauskime. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykime. Į maltą mėsą dėkime tarkuotą obuolį, svogūną, kiaušinį, krakmolą, mėgstamus prieskonius bei druską. Gerai viską išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą bent valandai.
2. Tada iš faršo formuokime kukulius, dėkime į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi bei kepkime orkaitėje įkaitintoje iki 225 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.
3. Galiausiai glazūrai visus produktus sumaišykime. Ištepkime kukulius ir dar pakepkime apie 5 minutes. Patiekime su savo mėgstamu garnyru.