Greitai pagaminami „sviestiniai“ sausainiai
Žinote, genialumas paprastume. Kai norisi ko nors saldaus, kai parduotuvėje parduodami skanėstai atsibodę, kai nežinote ko norite, išsikepkite šių paprastų sausainių. Didelė tikimybė, kad visko jiems reikalingo be išankstinio pasiruošimo atrasite šaldytuve. 🙂
Sausainiams reikės:
- 200 – 250gr. kepimo margarino arba sviesto
- 2 kiaušiniių
- 1 nubraukto a.š. sodos (citrinos rūgšties, šaukštelio grietinės sodai „nugesinti“)
- 1 stiklinės cukraus
- 2 stiklinės miltų
- * priedai pagal pageidavimus
Gaminimo eiga:
1. Margariną, sviestą susmulkinti gabaliukais ir ištirpinti. Jei neturite pakankamo kiekio šių produktų, galima dėti ir grietinės.
2. Įmušti kiaušinius, suberti cukrų, sodą ir viską išmaišyti. Miltų berti tiek, kad tešla taptų minkoma. Pagal norus sausainius galima paskaninti cinamonu, vaniliniu cukrumi, razinomis, riešutais, uogomis…
3. Iš gautos masės rankomis formuoti sausainėlius ir dėti į kepimo skardą. Aišku, galima tešlą iškočioti ir panaudoti sausainių formeles. Papildomai tepti skardos riebalais nereikia. Stalo kočiojant – taip pat. Ant viršaus taip pat pagal norus galima užbarstyti pabarstukų, cukraus, cinamono… arba kepti paprastai.
4. Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 180-200 laipsnių temperatūros, kepti 15-20 min. kol gražiai pagels. Skanaus!