Grietinėlės keksas
Ingredientai:
- miltai: 230 gramų
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- grietinėlė: 350 mililitrų
- kiaušiniai: 3
- vanilinis cukrus: 2 šaukštelių
- cukrus: 200 gramų
- druska: žiupsnelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Grietinėlę išplakite iki putų.
2. Tuomet kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi bei paprastu cukrumi. Į kiaušinių masę sudėkite grietinėlę bei dar paplakite maždaug porą minučių. Įsijokite miltus, sumaišytus su druska bei kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
3. Tada pilkite į skardą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi. Galiausiai kepkite maždaug 30–35 minutes. Skanaukite!