Grietininis želė tortas
Ingredientai:
- liesa grietinė: 900 mililitrų (10-12% riebumo)
- cukrus: 0,5 stiklinės
- citrinos rūgštelė: žiupsnelio
- pieniškas šokoladas: 50 gramų
- želė: 4 pakuočių
- želatina: 4 valgomųjų šaukštų
Pagrindui:
- sausainiai: 300 gramų (pvz. Gaidelio)
- sviestas: 70 gramų
- cukrus: 60 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pagrindui: Pradžioje susmulkinkite sausainius, berkite cukrų (60 gramų) bei ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite arba išminkykite bei berkite į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių, palikite atvėsti, neišimkite iš skardos.
2. Iš anksto pasiruoškite želė, ją užpilkite ne 500 mililitrų kaip įprasta, o tik 300 mililitrų vandens. Sustingusią želė supjaustykite kubeliais. Grietinę išplakite su puse stiklinės cukraus, berkite tarkuotą šokoladą, citrinos rūgštelę, želė gabalėlius, viską išmaišykite.
3. Tada atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkinkite želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpinkite, palaukite kol šiek tiek pravės bei dėkite į grietinės/želė masę, viską ganėtinai gerai išmaišykite bei supilkite ant sausainių pagrindo. Šaldytuve laikykite maždaug 5 valandas.
4. Papuošimui: Viršų apibarstykite su tarkuotu šokoladu, arba užpilkite želė sluoksniu, papildomai tuomet reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikykite maždaug 5 valandas. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Šokiai virtuvėje