Guliašas su pupelėmis ir paprikomis
Guliašui reikės:
- 1-2 šaukštų aliejaus
- 450 g kiaulienos arba jautienos (naudojau kiaulienos kumpį)
- žiupsnio druskos
- šiek tiek pipirų (naudojau keturių rūšių pipirų malūnėlį)
- 1 didelio svogūno (~150 g)
- 1 geltonosios paprikos (~200 g)
- 1 indelio konservuotų pupelių (~220 g; naudojau pusę baltųjų ir pusę raudonųjų)
- 200 g pomidorų padažo
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia kubeliais arba juostelėmis pjaustytą mėsą kepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant ganėtinai stiprios ugnies kol mėsytė gražiai apskrus, kažkur 5 minutes. Kartais pamaišome. Pabarstome druskyte bei pipiriukais.
2. Tada kol mėsa kepa, susmulkiname svogūną bei gabalėliais supjaustome papriką. Sudedame į keptuvę su apkepta mėsa. Ugnį sumažiname iki minimalios bei viską kepiname dar apie 5 minutes.
3. Tuomet įdedame konservuotas pupeles, pomidorų padažo bei troškiname dar kokias 5 minutes.
4. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru. Ypatingai tinka su skaniai paruošta bulvių koše. Ragaujam!