Kakavinis keksas
Ingredientai keksui:
- baltasis cukrus: 0,5 puodelio
- rudasis cukrus: 0,75 puodelio
- augalinis aliejus: 0,5 puodelio
- kiaušiniai: 2 (dideli)
- kefyras: 1 puodelio (~235 ml)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 1,5 puodelio
- nesaldintos kakavos milteliai: 0,75 puodelio
- nugesinta soda: 1 arbatinio šaukštelio
- smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio
- baltojo šokolado gabalėliai: 100 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje baltąjį bei rudąjį cukrų suplakite su aliejumi ir kiaušiniais. Tuomet įmaišykite kefyrą bei vanilę. Po truputį įsukite miltus, kakavą, sodą bei druską. Galiausiai įmaišykite baltą šokoladą.
2. Tada tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol į vidurį įsmeigtas krapštukas neapsivels žalia tešla. Kepkite maždaug 60 minučių.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas