Ingredientai:

  • kiaulienos nugarinė: 400 gramų
  • cukinija: 1/2 nedidelės
  • svogūnai: 1 balto didelio
  • morkos: 1 didelė
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • jūros druska
  • čili pipiro milteliai
  • citrininiai prieskoniai mėsai
  • česnakas: žiupsnelis (trinto)
  • grietinė: 1-2 valgomieji šaukštai
  • šviežiai trinti pomidorai: 1 stiklinė
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • daržovių sultinys: 1/2 stiklinės
  • ryžiai: 150 gramų (virtų)

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia mėsą švariai nuplaukime, nusausinkime ir apkepkime iš visų pusių keptuvėje be riebalų.

2. Susmulkinkime nuplautas daržoves: česnaką, svogūną, cukiniją, sutarkuokime morką. Tada įberkime juos į keptuvę, prie mėsos. Įberkime prieskonių – pipirų, druskos, citrininių bei čili. Viską gerai išmaišykime.

3. Po 3-5 minučių kepimo ant mažos ugnies supilkime grietinę ir trintus pomidorus, šaukštą alyvuogių aliejaus, pagardinkime sultiniu. Viską gerai išmaišykime ir uždengus dangčiu troškinkime maždaug 25-30 minučių ant silpnos ugnies.

4. Galiausiai išvirkime ryžius ir patiekime viską drauge. Ragaujam:)

Facebook Comments
(Aplankyta 19 kartai, 1 vizitų šiandien)