Ingredientai troškiniui:

  • vištienos krūtinėle: 1/2 krūtinėlės
  • vištienos prieskoniai: mėgstami
  • bulvės: 10 (nedidelės)
  • morkos: 3 (vidutinio dydžio)
  • kopūstai: 1/4 kopūsto
  • svogūnai: 1
  • žali žirneliai: 1/2 stiklinės
  • šaldytas daržovių mišinys: 1/3 (neprivaloma)
  • grietinė: 200 gramų
  • ekologiškas sultinys: 1 kubelis
  • česnakai: 1 skiltelė
  • bazilikas
  • čiobreliai
  • Himalajų druska
  • šviežiai malti pirai
  • kmynai
  • sviestas ghi arba aliejus: kepimui

Gaminam:
1. Pirmiausia bulves supjaustykime ganėtinai dideliais kubeliais, o morkas griežinėliais, tada užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį apsemtų. Kai jau vanduo užvirs, pabarstykime druska bei pipirais.

2. Tada vištieną irgi supjaustykime kubeliais, pabarstykime druska, pipirais, prieskoniais bei išspauskime česnako, viską gerai išmaišykime ir palikime bent 5 minutes pasimarinuoti (geriau bent truputį ilgiau), tada – apkepkime.

3. Tuomet supjaustykime kopūstą, berkime prie bulvių bei morkų, taip pat suberkime šaldytų daržovių mišinį (neprivaloma) ir žirnelius. Į daržoves dėkime sultinio kubelį bei prieskonines žoleles ir pabarstome kmynais.

4. Troškinkime dar maždaug 7 minutes, dėkime grietinės ir viską gerai išmaišykime, troškinkime apie minutę ir išjunkime.

5. Visas troškinimo laikas turėtų būti apie 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės. Tuomet tiekiame visiems, kas išalkę!

Facebook Comments
(Aplankyta 6 kartai, 1 vizitų šiandien)