Perlinių kruopų troškinys
| |

Perlinių kruopų troškinys

Ingredientai:

  • kruopos: 1,5 stiklinės
  • kiauliena: 400 gramų
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • svogūnai: 4 (maži)
  • morkos: 1 (didelės)
  • prieskoniai: pagal skonį
  • alyvuogių aliejus: kepimui
  • šaldyti žirneliai: 100 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustome ganėtinais mažais gabalėliais, apkepame aliejuje bei atidedame.

2. Perlines kruopas iš vakaro užmerkiame bei prieš gaminimą perplauname. Tuomet kruopas beriame į puodą, užpilame 1,5 litro vandens (galite pilti sultinio) ir verdame, kol bus minkštos.

3. Tuomet svogūnus ganėtinai smulkiai susmulkiname, morką sutarkuojame bei apkepame. Atidedame į šalį.

4. Tada pievagrybius susmulkiname bei apkepame aliejuje. Jeigu naudojame žirnelius, tuomet juos kartu su pievagrybiais keptuvėje pašildome.

5. Po to visas daržoves, pievagrybius, mėsą dedame į kruopas, beriame prieskonių, išmaišome bei sudedame į karščiui atsparius indelius porcijomis. Dedame pasitroškinti į orkaitę apie 10 minučių. Skanaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 14, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai