Troškinti šonkauliukai su padažu
| |

Troškinti šonkauliukai su padažu

Ingredientai:

  • kiaulienos šonkauliukai: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • balsamico actas: 1 valgomojo šaukšto
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • sultinys: 0,5 litro
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje šon­kau­liu­kus pad­ru­ski­nkite bei papi­ri­nkite iš visų pusių.

2. Tuomet į gerai įkai­tintą grei­t­puodį pilkite šla­kelį alie­jaus. Dali­mis apke­pkite šon­kau­lius iš visų pusių.

3. Tada apke­pus šon­kau­lius, pake­pkite smul­kin­tus svo­gū­nus bei čes­na­kus, su men­tele nuva­lykite puodo dugną (labai svarbu, nes pada­žas bus ska­nes­nis). Apke­pus svo­gū­nus sudėkite šon­kau­liu­kus, supi­lkite sul­tinį, sudėkite visus liku­sius ingridientus.

4. Puodą užsan­da­ri­nkite. Virkite maždaug 15 minučių nuo slė­gio susi­da­rymo (arba maždaug 60 minučių papras­tame puode). Bai­gus virti įsi­ti­ki­nkite, kad mėsa minkšta ir išvi­rus. Šon­kau­lius išimkite į dubenį, o į likusį padažą įpi­lkite pusė puo­de­lio van­dens su išmai­šy­tais mil­tais — sutirš­tin­sim padažą.

5. Padažą pakai­ti­nkite kol sutirš­tės, pilkite ant šon­kau­lių. Val­gykite su švie­žiomis dar­žo­vėmis bei bul­vėmis. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Ką suvalgyti?

Parodyta 11, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai