Švediški kukuliai
| |

Švediški kukuliai

Patiekalui reikės:

  • 500 gr – kiaulienos faršo
  • 2 šaukštai – džiūvėsėlių
  • 60 gr – sviesto
  • juodųjų pipirų, druskos
  • 1 šaukštas – kvietinių miltų
  • 0.25 l – vištienos sultinio
  • 3 šaukštai – grietinės
  • 1 vnt – kiaušinis

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinį, džiūvėsius bei prieskonius sumaišome su faršu.

2. Keptuvėje ištirpiname 30g sviesto ir kepame kukulius apie 5 minutes. Kai kukuliai apkepa, dedame į puodą ir paviriame apie 10-20 minučių.

3. Į keptuvę sudedame likusius 30g sviesto, maišant supilame miltus. Kepame, kol paraus. Tai atlikę, maišydami į keptuvę pilame sultinį, kad neliktų gumulų.

4. Maišome iki vientisos masės, tada įberiame druskos bei pipirų ir viriame ~10 minučių ant silpnos ugnies.

5. Išvirus, dedame grietinę ir ją sumaišome.

6. Galime tiekti su bulvėmis, daaržovėmis, mišrainėmis, makaronais. Viskas pagal Jūsų skonį. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai