Žuvies ir bulvių apkepas
Ingredientai:
- žuvies filė: ~500 gramų
- citrinos sultys: 0,5
- druska
- pipirai
- bulvės: ~700 gramų
- svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
- morkos: 1 (didelės)
- šaldyti žirneliai: 3 nedidelių saujų
- smulkintos petražolės: maždaug poros saujų
- smulkinti krapai: poros žiupsnelių
- sūris: ~125 gramų (naudota mocarela)
- sviestas: ~2 valgomųjų šaukštų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje žuvies filė supjaustome norimo dydžio gabaliukais (aš pjausčiau maždaug kąsnio dydžio), apšlakstome citrinos sultimis, pagal skonį pabarstome druska bei pipirais (druskos bėriau maždaug 1 arbatinį šaukštelį). Viską pamaišome rankomis bei paliekame pasimarinuoti (iki valandos).
2. Tuomet bulves išverdame pasūdytame vandenyje bei tada tiesiog šakute jas sutriname. Taip pagardiname druska bei pipirais, įdedame gabaliuką sviesto, įpilame šlakelį aliejaus bei viską permaišome.
3. Po to morką bei svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, beriame į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei kepame, kol suminkštės. Į kepimo pabaigą suberiame žirnelius, dedame 1 valgomajį šaukštą sviesto bei pagardiname petražolėmis.
4. Tuomet pakepintas daržoves sukrečiame į žuvį bei išmaišome. Pertrintas bulves taip pat sukrečiame bei dar kartą viską išmaišome. Paragaujame ir, jei reikia, dar pagardiname prieskoniais.
5. Viską sudedame į kepimo formą arba troškintuvą, pabarstome krapais, tarkuotu arba plėšytu sūriu bei pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepame maždaug 40–45 minutes. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Laisvalaikis virtuvėje