Koldūnai su bulvėmis
|

Koldūnai su bulvėmis

Ingredientai koldūnams:

  • miltai – 350 gr
  • vanduo – 100 ml
  • grietinė – 3 valg. šaukšt
  • soda – 1 arbat. šaukšt
  • bulvės – 500 gr
  • svogūnai – 2 vnt
  • sviestas – 80 gr
  • druska

Gaminimo eiga:
1. Persijojame miltus ir sumaišome su druska. Į grietinę sudedame sodą, gerai išmaišome ir supilame į miltus. Pastoviai maišant, pamažu pilame vandenį ir užminkome vidutinio kietumo tešlą.

2. Tešlą 10 min. paliekame kambario temperatūroje.

3. Bulves nuskutame, stambiai supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame, dedame pusę kiekio sviesto ir sutriname bulvių piurė.

4. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Į bulvių piurė sudedame pusę kiekio pakepintų svogūnų, jei reikia dar pasūdome ir gerai išmaišome.

5. Pasiruoštą virtinukų tešlą padaliname į keturias dalis, suformuojame volelį ir supjaustome gabaliukais. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame į apskritimą, dedame po šaukštelį virtinukų įdaro, perlenkiame pusiau ir gerai užspaudžiame kraštus.

6. Paruošti virtinukai su bulvėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir pamaišant, kad nepriliptų prie dugno, verdami. Virtinukams iškilus į paviršių dar paverdame apie 5 min.

7. Išvirę virtinukai su bulvėmis sudedami į dubenį. Apibarstykite kepintais svogūnais.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai