Kotletai turkiškai
Ingredientai:
- faršas: 500-600 gramų
- svogūnai: 1
- džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 2-3 skiltelių
- čili pipirai
- druska
- pipirai
- prieskoninės žolelės
Kiti ingredientai:
- svogūnai: 2
- paprikos: 2 (skirtingų spalvų)
- bulvės: 5-6
- pomidorų tyrė: 1,5 stiklinės (arba pomidorų padažas)
- vanduo: 1 stiklinės
- česnakai: 3 skiltelių
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į faršą dėkite susmulkintą svogūną, česnaką, džiuvėsėlius, išplaktus kiaušinius, prieskonius, viską išmaišykite. Formuokite nedidelius kotletukus bei dėkite į didesnę kepimo formą, palikdami tarp jų tarpus.
2. Tuomet nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis, svogūnus pusžiedžiais, paprikas juostelėmis. Sudėkite daržoves į tarpus tarp kotletų.
3. Tada pomidorų tyrę (arba pomidorų padažą) sumaišykite su vandeniu bei užvirinkite. Sudėkite susmulkintą česnaką. Užpilkite padažą ant kotletukų bei daržovių. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai