Lašišos žuvienė su porais
Ingredientai sriubai:
- svogūnai: 1
- porai: 1
- morkos: 1
- bulvės: 3
- lašiša: 200 gramų
- krapai
- druska
- pipirai
- sviestas: 20 gramų
- sultinys: 1,5 litro
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje svieste pakepiname susmulkintus svogūnus bei porus, kol taps skaidrūs. Tuomet sudedame griežinėliais susmulkintas morkas, kubeliais supjaustytas bulves bei užpilame sultiniu. Tada verdame, kol daržovės suminkštės. Sudedame smulkintą žuvį bei paverdame dar maždaug 5–10 minučių. Sudedame susmulkintus krapus, beriame druską, pipirus bei išmaišome.
2. Labai gardu valgyti su juoda duona. Jeigu norisi, galima įsipilti grietinėlės, bet mums nereikėjo. Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai