Trinta grybų sriuba su brie sūriu
Ingredientai:
- pievagrybiai: 200 gramų
- bri sūris: 200 gramų
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- sultinys: 3 stiklinių
- sviestas: 1 šaukšto
- krapai (arba kitokie žalumynai)
- baltasis vynas: 0,5 stiklinės
- druska
- malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia morką sutarkuokite, svogūną bei pievagrybius susmulkinkite ir viską kartu 3 minutes kepinkite keptuvėje su sviestu.
2. Tuomet apkepintus grybus bei daržoves dėkite į puodą, užpilkite sultiniu, vynu bei virkite maždaug 15 minučių ant nestiprios ugnies.
3. Tada į sriubą sudėkite susmulkintą sūrį bei maišykite, kol sūris aptirps. Berkite žalumynus, prieskonius bei nukėlę nuo ugnies sutrinkite smulkintuvu.
4. Pilkite sriubą į šiltus dubenėlius, berkite keptus pievagrybius. Skanaukite!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai