Avinžirnių sriuba
|

Avinžirnių sriuba

Ingredientai:

  • per naktį mirkyti avinžirniai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1
  • morkos: 2
  • bulvės: 3
  • malta aitrioji paprika: žiupsnelio
  • druska
  • pipirai
  • sultinys: 2 litrų
  • smulkinti svogūnų laiškai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje svogūnus susipjaustykite pusžiedžiais bei pakepinkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol pagels. Tada išimkite iš keptuvės bei apibarstykite aitriąja paprika.

2. Tuomet į puodą pilkite sultinį, berkite susmulkintas bulves bei sutarkuotas morkas. Pavirkite maždaug 10 minučių bei berkite išmirkytus avinžirnius. Kai avinžirniai išvirs, sudėkite apkeptus svogūnus bei pavirkite maždaug 5 minutes. Berkite druską ir pipirus. Apibarstykite svogūnų laiškais. Skanaukite!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai