Gurmaniška svogūninė
|

Gurmaniška svogūninė

Sriubai reikės:

  • 4 didelių svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • sauja čiobrelių
  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 1 valg. šaukšt. cukraus
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus
  • žiupsenlis juodų maltų pipirų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 l sultinio (jautienos)
  • prancūziškas batonas

Gaminimo eiga:
1. Į kaitinimo puodą dedame sviestą, pilame aliejų, sudedame česnako skilteles ir gražiai supjaustytus svogūnus, suberiame čiobrelius. Viską kepame ant silpnos ugnies apie 15 min. Svarbu: maišome ir nesudeginame!

2. Suberiame šaukštą cukraus ir padidiname ugnį, leidžiame svogūnams pagelsti ir karamelizuotis, taip įgaunant daugiau skonio. Tuomet pilame į puodą sultinį ir verdame dar apie 20 min. Kol svogūnai visai suminkštės, o sriuba taps tirštesnė.

3. Įkaitiname orkaitę, sriubą supilame į tinkamus indelius, suberiame sūrį ir kepame, kol sūris ištirps ir truputi apskrus. Šalia pakepiname prancūziško batono riekeles.

4. Atsargiai išimkite iš orkaitės karštas lėkštes ir patiekiame.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai