Sriubai reikės:

  • 4 didelių svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • sauja čiobrelių
  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 1 valg. šaukšt. cukraus
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus
  • žiupsenlis juodų maltų pipirų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 l sultinio (jautienos)
  • prancūziškas batonas

Gaminimo eiga:
1. Į kaitinimo puodą dedame sviestą, pilame aliejų, sudedame česnako skilteles ir gražiai supjaustytus svogūnus, suberiame čiobrelius. Viską kepame ant silpnos ugnies apie 15 min. Svarbu: maišome ir nesudeginame!

2. Suberiame šaukštą cukraus ir padidiname ugnį, leidžiame svogūnams pagelsti ir karamelizuotis, taip įgaunant daugiau skonio. Tuomet pilame į puodą sultinį ir verdame dar apie 20 min. Kol svogūnai visai suminkštės, o sriuba taps tirštesnė.

3. Įkaitiname orkaitę, sriubą supilame į tinkamus indelius, suberiame sūrį ir kepame, kol sūris ištirps ir truputi apskrus. Šalia pakepiname prancūziško batono riekeles.

4. Atsargiai išimkite iš orkaitės karštas lėkštes ir patiekiame.

Facebook Comments
(Aplankyta 25 kartai, 1 vizitų šiandien)