Stebuklinga sriuba iš visko
|

Stebuklinga sriuba iš visko

Kai už lango švilpauja vėjas, plėšantis paskutinius ant medžių likusius lapus, o palangės nejaukiai barška nuo merkiančio lietaus, tiesiog puiki idėja pasigaminti pačios paprasčiausios sriubos iš visko, ką rasite šaldytuve. Žinoma, galima laisvai improvizuoti ir keisti receptą pagal savo šaldytuvo turinį. Trukmė: 30-40 min. Porcijos: 6-8.

Sriubai reikės:

  • apie 2 l vandens
  • 3 šviežių bulvyčių
  • 2 didesnių morkų
  • 2 svogūnų
  • 3 česnako skiltelių
  • kelių šaukštų ryžių kruopų
  • skardinės pomidorų tyrės
  • aliejaus (kepimui)
  • balzamiko
  • citrinos sulčių

Prieskonių:

  • 2-3 lauro lapų
  • šaukštelio rozmarinų
  • 1/2 šaukšto juodųjų pipirų (cielų)
  • 1/2 šaukšto rausvųjų pipirų (cielų)
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek petražolių
  • šiek tiek kario miltelių
  • druskos

Gaminimo eiga:
1. Užvirinti apie 2 l vandens, supilti lauro lapus, pipirus, druskos, krapų, petražolių ir kario. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Aliejuje apkepinti rozmariną, tada česnako grūstas skilteles ir smulkintą svogūną. Sudėti į puodą.

2. Supjaustyti morkas ir sudėti į keptuvę, sudėti nušveistas, kubeliais supjaustytas bulvytes, apkepinti. Supilti į puodą. Virti apie 15-20 min. kol bulvės ir morkos suminkštės. Sudėti pomidorus, ryžius, pavirti dar apie 7 minutes.

3. Išspausti citrinos sulčių, įpilti balzamiko, pamaišyti ir paragauti. Galima patiekti su grietine. Skanaus!

Parodyta 6, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai