Lietiniai su varške
Ingredientai lietiniams:
- kvietinių miltų: 100 gramų
- kiaušinių: 3
- pieno: 1 stiklinė
- sviesto: 1 valgomasis šaukštas
- cukraus: 1 valgomasis šaukštas
Įdarui:
- cukraus: 2 šaukštai
- maskarponės sūrio: 150 gramų
- kreminės varškės: 150 gramų
- plakamosios grietinėlės: 100 mililitrų
- citrinos sulčių: iš vienos citrinos
- druskos: 1 arbatinis šaukštelis
- vanilinio cukraus: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia paruošiame lietinių tešlą: dubenyje labai gerai išmaišome persijotus kvietinius miltus, išplakame kiaušinius ir truputį šilto pieno. Tuomet supilame lydytą sviestą, likusį pieną bei nepamirštame tešlos pasūdyti.
2. Tada tešlą iki vientisos masės išplakame elektriniu plakikliu ir bent jau pusvalandį paliekame pastovėti šiltai, kad tešla išbrinktų.
3. Kai jau tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepame lietinius bei juos padedame šiltai.
4. Tuomet varškę ištriname su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardiname vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis (jų pilame pagal skonį). Atsargiai įmaišome iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
5. Po to ant padėklo klojame blyną, bei aptepame varškės mase, susukame ir maždaug 10 minučių kepame karštoje keptuvėje.
6. Galiausiai tiekiame su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais bei mėtų lapeliais (arba pagal savo skonį). Skanumėlis!