Lietuviškas kugelis su lašinukais
Patiekalui reikės:
- bulvių – 1,5 kg
- kiaušinių – 3 vnt
- svogūno – 2 vnt
- pieno – 150 ml
- lašinukų arba šoninės – 200 gramų
- druskos, pipirų – pagal skonį
- c vitamino tablečių (nebūtina) – 2 vnt
- sviesto – gabalėlio
Gaminimo eiga:
1. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Jeigu tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuimame šiek tiek skystimo samteliu. Svogūną sutarkuojame, dedame į bulvių tarkius ir išmaišome. Įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus, susmulkintas C vitamino tabletes ir viską gerai išmaišome.
2. Lašinukus arba šoninę pjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Baigiant kepinti pilame pieną, užviriname ir karštą keptuvės turinį užpilame ant bulvių. Išmaišome.
3. Skardą ištepame sviestu, supilame tarkius ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kugelis kepamas apie 1 valandą.
4. Kugelis tiekiamas su grietinės-spirgučių padažu. Skanaus!