Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže
Ingredientai:
- makaronų lizdeliai (Tagliatelle): 12
- kiaulienos faršas: 300 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- druska
- pipirai
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
Padažas:
- svogūnai: 1
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- grietinė: 200 mililitrų (arba grietinėlė)
- česnakas: 3-4 skiltelių
Pabarstymui:
- tarkuotas fermentinis sūris
- žalumynai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įdarui faršą gerai išmaišome su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu bei garstyčiomis. Įdarome nevirtus makaronų lizdelius (dedame po didelį šaukštą faršo ant viršaus bei ranka šiek tiek prispaudžiame).
2. Tuomet ištirpiname keptuvėje sviestą bei pakepiname smulkiai susupjaustytą svogūną. Suberiame miltus bei pakepiname maišant 1 minutę. Sudedame garstyčias, pilame grietinėlę (arba grietinę) bei užverdame. Dedame lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito.
3. Tada viršų pabarstome sūriu.
4. Iki lizdelių viršaus pripilame verdančio vandens arba sultinio, pasūdome pagal skonį, suberiame stambiai supjaustytą česnaką, žalumynus, pagardiname mėgstamais prieskoniais, uždengiame dangčiu bei verdame maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Visko po trupinėlį