Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis
Krepšeliams:
- malta mėsa: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- kramolas: 1 valgomojo šaukšto
- majonezas: 2 arbatinių šaukštelių + krepšelių patepimui
- česnakai: 1 skiltelė
- druska
- pipirai
- maltos mėsos prieskoniai
Bulvėms:
- skustos bulvės: 300 gramų
- druska
- pipirai
- aliejus
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje maltą mėsą susimaišykite su visais išvardintais produktais bei padalinkite į 6 lygias dalis. Drėgnomis rankomis suformuokite paplotėlius, šiek tiek padarant sieneles. Dėkite ant kepimo popieriaus bei aptepkite majonezu.
2. Tuomet bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, įdėkite prieskonius bei užlaksčius aliejumi išmaišykite viską. Gautą masę tolygiai padalinkite ant krepšelių. Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol bulvės įgaus auksinę spalvą. Skanaus!
3. Patarimas: Jeigu mėgstate sūrį galite jo užbertiant krepšelių bei vėl kepti, kol šis išsilydys.