Mielinis pyragas su aguonomis
|

Mielinis pyragas su aguonomis

Ingredientai:

  • pienas: 125 mililitrai
  • cukrus: 3 šaukštai
  • vanilinis cukrus: 1/2 pakelio
  • sausos mielės: 7 gramai
  • miltai: 350 gramų
  • sviestas: 50 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • aliejus
  • kiaušiniai: 1 (aptepimui)

Įdarui:

  • aguonos: 1 stiklinė
  • cukraus pudra: 2 šaukštai
  • vanduo

Gaminame:
1. Pirmiausia pieną, sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų pakaitinkime kol ištirps, atvėsinkime iki kūno temperatūros, suberkime mieles. Miltus išsijokime į dubenį, supilkime mielių – pieno mišinį, įmuškime kiaušinius bei užminkykime tešlą. Tešla turėtų būti minkšta bei lipni, rankas minkant tešlą tepti aliejumi, kad tešla neliptų. Minkykime, kol tešla nebelips prie rankų, bet dar išliks minkštutė. Dubenį uždengkime drobele bei palikime šiltai kol tešla pakils dvigubai.

2. Tuomet aguonas sumalkime kavamale, suberkime cukraus pudrą bei įpilkime šiek tiek vandens, labai gerai išmaišykime. Įdaras turi gautis sunkiai maišomas.

3. Po to orkaitę įkaitinkime iki 200 laipsnių temperatūros. Pakilusią tešlą plonai iškočiokime bei ištampykime ant sviestu patepto stalo. Tešla turi būti plonai ištampyta bei permatoma. Užtepkime aguonų įdarą ant tešlos bei standžiai susukime ritinėlį. Jį perlenkime pusiau ir suvykime tarsi virvę.

4. Galiausiai pyragą dėkime į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepkime kiaušinio plakiniu, talpinkime į orkaitę maždaug 10 minučių. Po 10-ies minučių sumažinkime orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros bei uždengkime pyragą folija, kad neapdegtų pyrago viršus. Kepkime dar maždaug 20 minučių. Pyragas labai minkštas, purus bei žinoma skanus. Valgome!

Parodyta 8, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai