Nekepti avižiniai sausainiai
Ingredientai sausainiams:
- kambario temperatūros sviestas: 0,5 puodelio
- cukrus: 2 puodelių
- pienas: 0,5 puodelio
- kakavos milteliai: 4 valgomųjų šaukštų
- kreminis žemės riešutų sviestas: 0,5 puodelio
- vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
- avižiniai dribsniai: 3,5 puodelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą, cukrų, pieną, kalavą bei avižas sudėkite į puodą bei maišydami viską užvirkite. Vos tik masė pradeda burbuliuoti, puodą nukelkite nuo kaitros bei įmaišykite riešutų sviestą ir vanilę.
2. Tuomet ant skardelės, išklotos vaškuotu kepimo popieriumi, šaukštu dėliokite norimo dydžio sausainius bei padėkite į šaldytuvą sustingti. Viskas. Galite skanauti.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas