Obuolių keksas „trio“
Keksui iškepti reikės:
- 3 obuolių
- 150 gr. varškės
- šokolado
- aguonų porą šaukštų
- šaukšto kakavos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 kiaušinių
- stiklinės grietinės
- 100 g sviesto
- 1,5 stiklinės cukraus
- cinamono
- citrinos žievelės
- miltų
Gaminimo eiga:
1. Obuolius nulupame, supjaustome, sumaišome su šaukštu cukraus ir cinamonu. Paliekame.
2. Trynius, sviestą ir cukrų ištriname, baltymus išplakame. Į sviesto masę dedame grietinę, kepimo miltelius, supilame baltymus ir viską išmaišome. Šokoladą susismulkiname. Į varškę dedame aguonas, van. cukrų, įtarkuojame citrinos žievelę.
3. Į varškę įpilame sviesto-kiaušinių plakinį, į kitą indą pilame plakinio, dedame šokoladą. Į likusia tešlą beriame obuolius, beriame kakavos. Dedame miltus ir maišome grietinės tirštumo tešlą.
4. Imame formą ir „žaidžiame ” su tešlomis. Po porą šaukštų kiekvienos pamaišant sudedame visas.
5. Kepame 170C temperatūroje. Aš kepiau valandą. Plonesniam keksui reikės mažiau laiko.