Orkaitėje kepta tilapija
Ingredientai:
- skrosta tilapija: ~640 gramų
- sviestas: 20 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- šviežios petražolės: kelių šakelių
- druska
- malti juodieji pipirai
- citrinos sultys: šlakelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje tilapiją nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Kiekvienoje pusėje padarome po dvi įpjovas bei apibarstome iš abiejų pusių druska ir maltais juodaisiais pipirais.
2. Tuomet žuvies vidų taip pat pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Dedame sviesto gabaliukus, riekelėmis supjaustytus česnakus bei petražolių šakeles.
3. Tada foliją patepame trupučiu aliejaus, dedame tilapiją bei suvyniojame.
4. Po to kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
5. Prieš patiekiant, apšlakstome citrinos sultimis bei valgome su mėgiamu garnyru. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas