Orkaitėje keptos tortilijos su kumpiu ir sūriu

Orkaitėje keptos tortilijos su kumpiu ir sūriu

Galima pasiruošti iš vakaro ir kepti kitą dieną – ryte. 🙂

Naudotas kepimo indas 23 × 33 cm, puodelis 240 ml.

Reikės:

  • Tortilijų paplotėlių (Ø 18-20 cm) – 10 vnt;
  • Kumpio (plonai pjaustyto) – 2 puodeliai;
  • Čederio sūrio (tarkuoto) – 2 puodeliai + 1/2 puodelio;
  • Svogūnų laiškų (supjaustytų) – 1/2 puodelio;
  • Kiaušinių didelių – 4 vnt.;
  • Grietinėlės (naudojau Single Cream 15% ) – 1 1/4 puodelio;
  • Miltų – 1 valg. šaukštas;
  • Druskos – 1/2 arb. šaukštelio;

Patiekimui:

  • Grietinės;
  • Salsa padažo;
  • Petražolių, svogūnų laiškų.

Gaminimo eiga:
1. Dubenyje sumaišykite kumpį, svogūnų laiškus ir 2 puodelius sūrio.

2. Ant kiekvieno tortilijos paplotėlio krašto dėkite 1/3 puodelio sūrio mišinio, susukite ir tortilijas siūle žemyn sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą.

3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską, supilkite grietinėlę ir su plakimo šluotele viską išplakite iki vientisos masės. Padažą užpilkite ant tortilijų ir indą kruopščiai uždenkite folija (užsukite kraštus).

Aš iš vakaro viską padarau, indą su uždenkta folija per naktį palaikau šaldytuve ir ryte tik įkaitinu orkaitę ir kepu. Ir štai šeimynai pusryčiai paruošti.

Galite kepti ir iš karto, bet prieš kepant aš dar palaikau šaldytuve apie pusvalandį ar 1 val.

4. Kepkite uždengus folija 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 35 min. Tada nuimkite folija, užberkite 1/2 puodelio sūrio ir pakepkite apie 10 min. kol sūris išsilydis.

5. Patiekite su grietine ir salsa padažu, užberkite smulkintų petražolių ir svogūnų laiškų.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 20, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai