Pavasarinis aviečių ir maskarponės sūrio tortas su avietėmis
Sekmadieniui – gaivus, pavasarinis tortukas.
Aguonų biskvitui reikės:
- Kiaušinių baltymų – 4 vnt.
- Cukraus – 100 gr.
- Aguonų – 50 gr.
- Vanilinio cukraus – 1 v.š.
- Kepimo miltelių – 1 a.š.
- Miltų – 100 gr
Šviesiam biskvitui:
- Kiaušinių trynių – 4 vnt.
- Kiaušinio – 1 vnt.
- Cukraus – 100 gr.
- Vanilinio cukraus – 1 v.š.
- Kepimo miltelių – 1 a.š.
- Miltų – 100 gr.
Kremui:
- Grietinėlės – 250 ml. (35 proc. riebumo)
- Maskarponės sūrio – 250 ml.
- Želatinos – 20 gr.
- Šviežios arba šaldytų aviečių – didelės saujos
- Cukraus – 100 gr.
- Citrinos – 1 vnt.
Gaminimo eiga:
1. Aguonų biskvitas:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, aguonas. Miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Kepkite iki 190 ºC laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Biskvitui atvėsus, perpjaukite jį į dvi dalis.
2. Šviesus biskvitas:
Sumaišykite kiaušinių trynius ir vieną kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Biskvitui atvėsus, perpjaukite jį į dvi dalis.
3. Kremas:
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to kaitinant maišykite kol ištirps. Grietinėlę, cukrų išplakite iki standžių putų ir sudėkite maskarponės sūrį. Želatiną nuolat maišydami plona srovele supilkite į kremą. Krema padalinkite į dvi dalis, į viena dalį sudėkite avietes, į kitą vienos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.
4. Sutepimas:
Dėkite šviesų biskvito lakštą, tada užtepkite avietinį kremą, toliau vėl dėkite aguoninį biskvitą, užtepkite citrininį kremą ir taip susluoksniuokite visus keturis biskvito lakštus. Dėkite į šaldytuvą, bent 4 valoms, kad gerai sustingtų.
Skanaus!
Už receptą, bei nuotrauką dėkojame Enrikai. Enrikos virtuvė puslapis