Plovas su svogūnais ir morkomis
Ingredientai:
- kiauliena – 500 gr
- aliejus – 1 valg. šaukšt
- svogūnai – 2 vnt
- morkos – 2 vnt
- pomidorų padažas – 2 valg. šaukšt
- sultinys – 1 l
- ryžiai – 200 gr
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Suberkite smulkintus svogūnus, smulkiai pjaustytas morkas ir troškinkite apie 10 min.
2. Į troškinį dėkite pomidorų padažo, pagardinkite pipirais ir druska. Dar truputį pakaitinkite.
3. Į mėsos ir daržovių mišinį įpilkite karšto sultinio it virkite 20 – 25 min., kol mėsa suminkštės. Tada suberkite ryžius ir pamaišydami troškinkite ant nedidelės ugnies.