Pomidorų, agurkų ir krapų salotos
Salotoms reikės:
- pomidorų – 400-500 gramų
- agurkų – 400-500 gramų
- raudonojo svogūno – 1 vnt
- kapotų krapų – kiekis pagal skonį
Padažui: grietinės, druskos, juodųjų pipirų.
Užpilui: acto, alyvuogių aliejaus (extra virgin), druskos, juodųjų pipirų, prieskonių salotoms.
Gaminimo eiga:
Pomidorus, agurkus ir krapus nuplauname.
Pomidorus ir agurkus pjaustome norimo dydžio gabaliukais, krapus smulkiname. Svogūną nulupame, pjaustome kuo plonesniais griežinėliais, išskirstome žiedeliais ir pamaigome rankomis kad išsiskirtų sultys.
Į dubenį dedame pjaustytas daržoves ir kapotus žalumynus, dedame grietinės arba užpilame acto, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir prieskonių salotoms mišiniu.
Tiekiame su mėsos ar žuvies patiekalais. Skanaus!