Salotoms reikės:

  • pomidorų – 400-500 gramų
  • agurkų – 400-500 gramų
  • raudonojo svogūno – 1 vnt
  • kapotų krapų – kiekis pagal skonį

Padažui: grietinės, druskos, juodųjų pipirų.

Užpilui: acto, alyvuogių aliejaus (extra virgin), druskos, juodųjų pipirų, prieskonių salotoms.

Gaminimo eiga:
Pomidorus, agurkus ir krapus nuplauname.

Pomidorus ir agurkus pjaustome norimo dydžio gabaliukais, krapus smulkiname. Svogūną nulupame, pjaustome kuo plonesniais griežinėliais, išskirstome žiedeliais ir pamaigome rankomis kad išsiskirtų sultys.

Į dubenį dedame pjaustytas daržoves ir kapotus žalumynus, dedame grietinės arba užpilame acto, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir prieskonių salotoms mišiniu.

Tiekiame su mėsos ar žuvies patiekalais. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 26 kartai, 1 vizitų šiandien)