Pyragaičiai su „Toblerone” šokoladu ir migdolais
Pyragaičiams reikės:
- ¾ puodelio – sutrupintų migdolų
- 200 gr – sviesto
- 200 gr – „Toblerone” juodojo šokolado plytelių
- 1 puodelis – rudojo cukraus
- ½ puodelio – savaime kylančių miltų
- ¼ puodelio – miltų
- ¼ puodelio – kakavos miltelių
- 3 vnt – kiaušiniai
- cukraus pudra pabarstymui
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepimo indą lengvai patepkite aliejumi ir įtieskite nelimpančio kepimo popieriaus, iškišant per ilgąsias puses.
2. Migdolus paskleiskite orkaitėje ir kepkite 7 minutes kol įgaus auksinę spalvą. Padėkite į šalį atvėsti. Sudėkite sviestą ir ¾ Toblerone į karščiui atsparų indą ir įdėkite į puodą su žemoje temperatūroje verdančiu vandeniu. Retkarčiais pamaišykite kol ištirps ir susimaišys. Silpnai atvėsinkite. Supjaustykite likusį Toblerone į smulkias dalis.
3. Inde suplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite šokolado mišinį ir lengvai pamaišykite.
4. Išsijokite miltus ir kakavos miltelius į indą. Suberkite susmulkintą Toblerone ir skrudintus migdolus. Supilkite mišinį į kepimo indą ir kepkite 30 minučių. Atvėsinkite ir šaldykite 4 valandas kol sukietės. Išimkite ir supjaustykite patiekti.
5. Papuošimui iškirpkite širdį iš kvadratinio popieriaus. Laikykite rėmelį virš pyragaičio ir pabarstykite cukraus pudros.
6. Kad sukurti atvirkščią vaizdą, laikykite širdį virš pyragaičio ir pabarstykite.