|

Vyniotinis su uogomis

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 125 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 80 gramų
  • krakmolas: 40 gramų
  • druska: žiupsnelio

Kremui:

  • juodieji serbentai: 0,5 litro
  • miltelinis cukrus uogoms: 2-3 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
  • grietinėlė: 200 mililitrų (36% riebumo)
  • cukrus grietinėlei: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos rūgštis: žiupsnelio
  • kreminė varškė: 2 pakelių (po 180-200 gramų)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki purumo. Baltymus su druska išplakite iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, baltymai turi laikytis apverstame dubenyje). Į trynius persijokite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišykite. Į šią masę dalimis labai atsargiai įmaišykite baltymus. Nepermaišykite, tai yra nemaišykite labai ilgai, masė turi būti vientisa, bet puri.

2. Tuomet į kepimo skardą tieskite kepimo popierių, paskirstykite tešlą. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol biskvitas gražiai pagelsta (tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės; svarbu neperkepame biskvito, nes kitaip bus sunku jį suvynioti). Nuo iškepusio biskvito atsargiai nuimkite popierių, suvyniokite jį bei palikite atvėsti.

3. Tada grietinėlę išplakite su cukrumi bei citrinos rūgštimi. Sumaišykite su varške. Uogas patrinkite su milteliniu cukrumi, bet nesutrinkite visiškai, nes kitaip skysta masė suskystins kremą. Sumaišykite uogų masę su kremu.

4. Po to išvyniokite atvėsusį biskvitą, aptepkite su kremu, palikdami kelis centimetrus vietos prie krašto. Suvyniokite bei dėkite į šaldytuvą sustingti. Skanaukite!

Pastebėjimas: Gardus biskvitas bei labai gaivus vyniotinis. Galite naudoti ir kitas savo mėgiamas uogas.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai