Pyragėliai su tuno ir sūrio įdaru
|

Pyragėliai su tuno ir sūrio įdaru

Ingredientai:

  • sluoksniuota bemielė tešla: 6 lakštai
  • tuno konservai savo sultyse: 1 indelis
  • kubeliais supjaustytas svogūnas: 1 valgomasis šaukštas
  • saldžioji paprika: 1/2 paprikos
  • juodosios alyvuogės
  • kiaušiniai: 1 trynio
  • sūris: pagal skonį
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • vanduo

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia kambario temperatūros tešlą supjaustome norimo dydžio kvadratėliais (nedideli tiks vieno kąsnio užkandėlėms, didesni bus panašesni į pusryčių bandeles arba pyragaičius).

2. Tuomet dubenyje sumaišome tuno konservus, svogūno kubelius, susmulkintą čili pipirą (ar ¼ raudonos saldžiosios paprikos), įberiame druskos, šviežiai maltų pipirų, sudedame sutarkuotą sūrį bei viską labai gerai sumaišome. Sūrio dedame tiek, kiek norisi, o rūšį galime rinkti bet kurią mums patinkančią – tai gali būti paprastas fermentinis sūris, mocarela, parmezano arba čederio tipo sūris, netgi tepamasis lydytas sūrelis. Viskas pagal skonį.

3. Tada į paruoštus tešlos kvadratėlius dedame įdarą, patepame tešlos pakraščius vandeniu, ir perlenkiame pusiau taip, kad gautumėte trikampio formos pyragėlį. Viršų aptepame išplaktu kiaušinio tryniu. Galime pabarstyti sezamo sėklomis.

4. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol pyragėlių viršus gražiai paruduos. Tikras skanumėlis!

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai