salto rukymo ispjova receptas kamado
| | |

Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė, nugarinė Kamado

Receptas skirtas rūkinti kiaulienai, šiuo atveju buvo rūkoma nugarinė, išpjova ir šoninė. Visų pirma, mėsą supjausčiau panašaus didumo gabaliukais, kad vienodai išsirūkintų, taip pat patogiai išsidėliotų Kamado kepsninėje.

3 kilogramams kiaulienos reikės: 

  • 120 gramų druskos (pagal skonį galite dėti 3-5% druskos kilogramui mėsos)
  • šaukštas maltų juodųjų pipirų
  • šaukštas maltų kvapiųjų pipirų
  • šaukštas maltų lauro lapų
  • didelė galva česnako

Eiga:

  1. Prieskonių mišiniu kruopščiai įtriname kiaulieną, dedame į sandarų indą arba įvakumuojame.
  2. Kas 12-24 val. mėsą reikėtų įtrinti susidariusiu sūrymu.
  3. Mėsą marinuojame 3 paras.
  4. Po 3 parų, prieskonių perterklių nuplauname, mėsa švariai nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir parai ar dviems dedame vėsiai į šaldytuvą ar kitą vėsią, sausą patalpą.
IMG 20210122 121548 scaled 2

5. Sausą kiaulieną kuopščiai įvyniojame į marlę arba dedame į kojinę.

saltai rukyta ispjova receptas

6. 3 paras rūkiname Kamado kepsninėje.

7. Išrūkinus mėsą pakabiname vėsiai bent keletai dienų. Skanaus!

Pastabos:

  • Rūkinimui naudojau vyšnių, karijos (angl. hickory) (50/50) dulkes, bet puikiai tiks ir kitų medžių dulkės.
  • Geriausia temperatūra šaltam rūkymui 0-16°C
saltai rukyta sonine kamado
Parodyta 646, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai