Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė, nugarinė Kamado
Receptas skirtas rūkinti kiaulienai, šiuo atveju buvo rūkoma nugarinė, išpjova ir šoninė. Visų pirma, mėsą supjausčiau panašaus didumo gabaliukais, kad vienodai išsirūkintų, taip pat patogiai išsidėliotų Kamado kepsninėje.
3 kilogramams kiaulienos reikės:
- 120 gramų druskos (pagal skonį galite dėti 3-5% druskos kilogramui mėsos)
- šaukštas maltų juodųjų pipirų
- šaukštas maltų kvapiųjų pipirų
- šaukštas maltų lauro lapų
- didelė galva česnako
Eiga:
- Prieskonių mišiniu kruopščiai įtriname kiaulieną, dedame į sandarų indą arba įvakumuojame.
- Kas 12-24 val. mėsą reikėtų įtrinti susidariusiu sūrymu.
- Mėsą marinuojame 3 paras.
- Po 3 parų, prieskonių perterklių nuplauname, mėsa švariai nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir parai ar dviems dedame vėsiai į šaldytuvą ar kitą vėsią, sausą patalpą.
5. Sausą kiaulieną kuopščiai įvyniojame į marlę arba dedame į kojinę.
6. 3 paras rūkiname Kamado kepsninėje.
7. Išrūkinus mėsą pakabiname vėsiai bent keletai dienų. Skanaus!
Pastabos:
- Rūkinimui naudojau vyšnių, karijos (angl. hickory) (50/50) dulkes, bet puikiai tiks ir kitų medžių dulkės.
- Geriausia temperatūra šaltam rūkymui 0-16°C