Šokoladiniai blyneliai
Blyneliams reikės:
- kiaušiniai: 1 (didelis)
- plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
- tirpintas sviestas: 2 valgomieji šaukštai
- rudasis cukrus: 5 valgomieji šaukštai
- tirpintas tamsus šokoladas: 50 gramų
- nesaldinta kakava: 1 valgomasis šaukštas
- maltas muskatas: 1/4 šaukštelio
- miltai: 3/4 puodelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- riešutų aliejus: 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia įmušame kiaušinį į gilų dubenį bei išplakame su šakute. Cukrų išsukame su ištirpintu sviestu bei supilame į kiaušinio plakinį.
2. Tuomet šokoladą kaitiname prikaistuvyje, ant nedidelės ugnies, kol masė visiškai ištirpsta, tampa vientisa bei blizgi. Ištirpusį šokoladą kiek atvėsiname ir supilame į tešlą, įmaišome. Sudedadame muskatą ir kakavą, gerai išmaišome.
3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais. Po truputį pilame į tešlą, pakaitomis su grietinėle, išmaišome gerai. Į tešlą įpilame šaukštą aliejaus, dar kartą gerai išmaišome.
4. Galiausiai keptuvę ištepame mažu gabalėliu sviesto bei įkaitiname. Blynelių tešlą semiame su šaukštu bei dedame į keptuvę. Kepame ant silpnos ugnies, iš abiejų pusių, po maždaug 3-5 minutes.
5. Patiekiame apliedami mėgstama uogiene arba tiesiog apibarstydami cukraus pudra. Skanumėlis!