Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
Ingredientai:
- šokoladiniai kvadratiniai sausainiai: 2 pakuočių (360 gramų)
- grietinė: 400-500 gramų (30% riebumo)
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- uogienė: ~100 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje ant lėkštės arba padėkliuko sudedame sausainius 3×3. Inde sumaišome grietinę su cukrumi. Trečdalį grietinės kremo užtepame ant sausainių.
2. Tuomet sudedame antrą sluoksnį sausainių. Sutepame sausainius uogiene. Sudedame trečią sluoksnį sausainių. Sutepame pusę likusio grietinės kremo ant sausainių. Sudedame paskutinį sluoksnį sausainių. Likusį grietinės kremą paskirstome ant torto viršaus.
3. Tada tortą statome į šaldytuvą nakčiai, kad į sausainius susigertų kremas arba jie suminkštėtų.
4. Prieš patiekiant tortą valgyti, galite papuošti tortą šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu arba kitais pasirinktais/turimais priedais. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Šeimos virtuvė