Sushi su avokadu

Sushi su avokadu
Patinka receptai? Patiekalas taps skanesnis jeigu juo pasidalinsi su draugais! :)  
  

Ingredientai:

  • kibūs rytietiški ryžiai: 1 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
  • jūros dumblių lakštai
  • druska
  • pipirai
  • ryžių actas: 1 šaukšto
  • pinkantiškas majonezas
  • avokadai: 0,5 (nekieto)
  • sezamo sėklos: saujelės
  • aštrus vasabio padažas
  • marinuotas imbieras
  • sojų padažas

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje ryžius porą kartų gerai praskalaukite kiaurapuodyje, užpilkite vandeniu. Vandens turėtų būti maždaug dvigubai daugiau nei ryžių, t. y. jei imate puodelį ryžių, vandens reikės maždaug 400–500 mililitrų. Pamirkykite bent 10–15 minučių. Ryžius su vandeniu užvirinkite bei virkite maždaug 10–15 minučių ant silpnos ugnies. Puodą nuimkite nuo viryklės ir, uždengusios dangčiu, palaikykite ryžius jame dar maždaug 10 minučių. Kai ryžiai jau nebe karšti, bet dar šilti, įberkite druskos, galite įdėti pipirų, įpilti šaukštą ryžių acto. Išmaišykite.

2. Tuomet tradicinį jūros dumblio lakštą reikės patrumpinti. Žirklėmis nukirpkite maždaug ketvirtadalį jo (jei gerai įsižiūrime, pamatysime nežymią liniją). Lakštą šiurkščia puse į viršų dėkite ant medinio kilimėlio. Apatinis lakšto kraštas turi būti prie pat kilimėlio krašto.

3. Tada rankas sušlapinkite. Imkite ryžių, dėkite juos ant lakšto bei tolygiai paskirstykite, palikdami laisvą viršutinį kraštą. Maždaug per vidurį išspauskite juostelę majonezo. Pabarstykite sezamo sėklomis, dėkite nulupto bei juostelėmis supjaustyto avokado gabaliukus.

4. Po to nuo apačios drauge su kilimėliu lenkite sušio lakštą. Padarykite keturkampę formą. Tuomet sukite toliau. Sutvirtinkite bei padėkite į šoną. Tą patį padarykite su kitais lakštais. Galite prieš pjaustant sušių ritinius palaikyti šaldytuve (bet neprivaloma).

5. Paskui imkite didelį bei aštrų peilį, truputį jį sušlapinkite. Nupjaukite negražius galus. Padalykite ritinį per pusę. Tuomet dar per pusę. Ir dar per pusę. Turite 8 dailius sušius. Patiekite ant lėkštelės arba medinės lentelės drauge su sojų bei vasabio padažu ir marinuotais imbierais. Nepamirškite medinių lazdelių! Skanaukite!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Tasty Art


Komentarų kolkas nėra :(


*