Bulvių traškučiai
| |

Bulvių traškučiai

Ingredientai:

  • bulvės – 1 kg
  • aliejus – 1 l
  • druska

Gaminimo eiga:
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (geriausia pjaustyti bulbių pjaustykle). Griežinėlius išdėliokite ant virtuvinio popieriaus ir nusausinkite. Aliejų pakaitinkite gruzdintuvėje iki 160 laipsnių karščio.

2. Bulvių griežinėlius po nedaug dėkite į riebalus. Kepkite 1-2 minutes. Išgriebkite iš riebalų. Iškeptas bulves sudėkite ant virtuviniu popieriumi išklotos kepimo skardos, kad sugertų riebalų perteklių.

3. Kai bulvės bus apskrudusios, riebalus pakaitinkite iki 180 laipsnių karščio temperatūros. Tada bulves po nedaug antrąkart pagruzdinkite dar 2-3 minutes. Bulvės turi būti gelsvos ir traškios.

4. Bulves išgriebkite iš riebalų, nuvarvinkite iš riebalų, nuvarvinkite ir laikykite pašildytoje orkaitėje, kol iškepsite visa. Pabarstykite druska ir patiekite.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai