Sveikuoliški špinatų ir bananų keksiukai
Ingredientai:
- avižos – 315 gr
- linų sėmenys – 40 gr
- kepimo milteliai – 2 arbat. šaukšt
- druska – 1/4 arbat. šaukšt
- cinamonas – 1 arbat. šaukšt
- kokosinis arba rudasis cukrus – 75 gr
- migdolų pienas – 120 ml
- špinatų lapai – 60 gr
- kokosų aliejus – 55 gr
- bananai – 2 vnt
- kiaušiniai – 2 vnt
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Avižas sudėkite į blenderį ir išsukite, kol jos taps panašaus vaizdo kaip miltai. Viską perpilkite į didesnį indą.
3. Į trintų avižų indą sudėkite linų sėmenis, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir cukrų.
4. Į blenderį sudėkite špinatus ir supilkite migdolų pieną. Viską išsukite.
5. Supjaustykite bananus ir taip pat sudėkite į blenderį. Įpilkite kokosų aliejaus. Įmuškite kiaušinius. Išsukite su blenderiu.
6 .Visus šlapius ingredientus supilkite į sausus.
7. Masę paskirstykite į keksiukų formeles ir dėkite kepti 20 – 25 min. Skanaus!