Ingredientai:

  • pienas: 200 mililitrų
  • mielės: 40 gramų (naudotos šviežios)
  • cukrus: 1 šaukšto
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 500 gramų
  • druska: 1 šaukštelio
  • aliejus: 7 šaukštų
  • faršas: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • pievagrybiai: 4
  • česnakai: 2 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje pieną pašildome iki kambario temperatūros, jame išmaišome cukrų bei mieles. Įmaišome kiaušinį. Sausus produktus sumaišome. Supilame aliejų bei pieną. Viską gerai išmaišome. Nepadauginame miltų, tešla turi gautis minkšta.

2. Tuomet pabarstome miltais bei padedame šiltoje vietoje kilti. Kol paruošta tešla kyla, pasiruošiame įdarą.

3. Tada į faršą mušame kiaušinį, beriame sutarkuotus pievagrybius, druską bei pipirus, įspaudžiame česnaką ir gerai išmaišome. Po valandos, kai tešla gerokai pakils, ją išminkome.

4. Ant stalo paberiame miltų, atgnybiame nedidelį gabalėlį tešlos bei iškočiojame. Į tešlos centrą dedame faršo bei suformuojame bandelę.

5. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei kepame bandutes, kol gražiai apkeps ir vidus bus iškepęs. Skanaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Facebook Comments
(Aplankyta 21 kartai, 1 vizitų šiandien)