Sviestinis pyragas
|

Sviestinis pyragas

Ingredientai:

  • kambario temperatūros sviestas: 225 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pienas: 4 valgomųjų šaukštų (arba jogurtas)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Sviestu truputį ištepkite pyrago formą.

2. Tuomet persijokite miltus su kepimo milteliais bei sumaišykite su druska. Mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Dėkite po vieną kiaušinį bei plakite kiekvieną kartą iki kreminės konsistencijos.

3. Tada įmaišykite vanilės ekstraktą. Sudėkite miltus bei viską gerai išmaišykite. Pabaigai supilkite pieną arba jogurtą bei dar kartelį viską išmaišykite.

4. Po to supilkite tešlą į pyrago formą bei truputį sukratykite, kad tešla pasiskirstytų tolygiai. Dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 40 minučių, kol pyrago vidurys bus iškepęs, o viršus ganėtinai gražiai apskrudęs. Pyragui iškepus paliekite jį dar 5 minutes pastovėti. O tuomet jau skanaukite!

Parodyta 9, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai